Stäng
  • Öppettider

LIMTRÄBALK GL30C GRAN 90X315X6000MM
Art.nr 004588977 Lev.art.nr 209031590006000

martinsons
VI FÅR BYGGET ATT SNURRA
Rensa alla val
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
ST
Butik
Lagersaldo
Lagertyp
{{s.City | uppercase}} {{s.StoreName}} ({{s.StoreDist}}km)
{{s.StockLevel}} {{s.StockError === null ? s.BaseUnitName : ''}}
Lagervara
Beställningsvara
OBS! ”Lagervara” innebär att artikeln normalt finns i lager, men ring butik för exakt saldo.
 • Produktinformation
  En limträbalk/pelare består av fingerskarvade lameller av trä som har limmats ihop. I förhållande till sin vikt är det ett byggmaterial med högre bärförmåga än både stål/betong, vilket gör det idealisk för att skapa byggnader med stora spännvidder.

  En limträbalk/pelare består av fingerskarvade lameller av trä, som limmats ihop till användarvänliga byggkomponenter. Produkten baseras på högkvalitativ och stark skogsråvara från Västerbottens senvuxna granskogar. I förhållande till sin vikt är det ett byggmaterial med högre bärförmåga än både stål och betong, vilket gör det idealisk för att skapa byggnader med stora spännvidder. Dessutom är materialet lätt att bearbeta med traditionella handverktyg för till exempel hål och urtag.

  Martinsons limträbalkar och dito pelare har en mängd olika användningsområden och utnyttjas med fördel i bärande konstruktioner och avväxlingar, både inomhus och utomhus. Limträbalken/pelaren kan antingen placeras dold som en integrerad del av konstruktionen, eller fullt synlig för att lyfta fram träkänslan och skapa en behaglig levnadsmiljö.

  Utmärkande egenskaper
  - I förhållande till sin egen vikt har limträ högre bärförmåga än både stål och betong
  - Idealiskt material för att skapa byggnader med stora spännvidder och fria ytor
  - Tack vare den låga vikten kan limträ ofta monteras för hand och det är relativt lätt att både transportera och hantera
  - Lätt att bearbeta med handverktyg för till exempel håltagning och justeringar
  - Limträ är ett säkert material vid brand eftersom det brinner med en konstant hastighetv - Naturligt behagliga inomhusmiljöer, med stora möjligheter att använda många synliga trädetaljer i estetiska designlösningar
  - Limträ binder koldioxid under hela sin livslängd och kan ersätta produkter och material som ger större utsläpp av växthusgaser.
 • Bredd (mm) 90
  Hållfasthetsklass GL30c
  Höjd (mm) 315
  Längd (mm) 6000
  Träslag Gran
  Typ Limträbalk
  Vikt (kg/m) 13,50