Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
Fråga oss om

Kaminer & skorstenar

DET NATURLIGASTE SÄTTET FÖR UPPVÄRMNING - TRÄ

Hållbarhet och klimatskydd är två mycket viktiga teman för oss alla. Det är vårt ansvar både som tillverkare, bygghandel och som konsument att vara aktsamma om vilken energikälla vi använder och hur vi använder dem. Den intelligenta och hållbara användningen av naturliga, förnybara råmaterial som exempelvis trä, som en förnybar energikälla tillsammans med energieffektiva värmesystem hjälper oss att uppnå utmanande klimatmål med låga utsläpp. Användningen av ved sparar in millioner ton CO2 i Europa och är en betydande hjälp för att undvika växthusgaser.

Contura

En smålänning som värmer Europa!

Contura är marknadsledande i Sverige på brasvärmeprodukter och en av de ledande tillverkarna i övriga Europa.

Kaminer och eldstäder från Contura uppskattas ofta för att de visar mycket av elden. Det gör kaminerna lätta att placera även i små utrymmen. Tack vare de stora glasen syns elden på de allra flesta modellerna från minst tre håll.

Conturas produkter finns i de flesta former och i flera olika storleker. Vi är säkra på att det finns en eldstad du gillar bäst!

Premodul

Rätt skorsten för ditt hus.

Ett skorstenssystem är förlängningen av din kamin – och en del av mysupplevelsen. Premodul erbjuder helhetslösningar med alla delar från skorstenshuv till kaminanslutning, som passar perfekt för alla typer av hus och kaminer. Ett stort urval av färger, dimensioner och vinklar på rör gör att du kan forma skorstenssystemet helt efter hemmets design och förutsättningar. Med modulskorstenar kan du alltså själv välja hur du vill installera din skorsten, om du vill ha den synlig eller dra skorstenen genom ett schakt i vägg/tak. Detta för att så lätt som möjligt kunna anpassa din skorsten efter din kamin och var i huset du vill installera den.

Schiedel
  • Högeffektiva skorstenssystem tillverkade av keramik eller rostfritt stål, lämpliga för moden uppvärmning i nybygnationer och renovering.
  • Inovativa eldstäder: Eldstaden är integrerad i skorstenen. Egen kunddesign och tar lite plats.
  • Integrerade ventilationssystem: Mer komfort, låg ljudnivå, integrerad - osynlig, lätt att underhålla.
Schiedel är ledande inom rökrör, inbyggda spisar, och ventilationslösningar och skapar tekniskt avancerade, designdrivna produkter för att förbättra levnadsmiljön. Med 70 år i branschen kan de erbjuda kompletta system och intelligenta monteringslösningar.