Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Nyheter

NP Nilssons Trävaru AB levererar Takstolar till Falsterbo Golfklubb

NP Nilssons Trävaru AB, en ledande leverantör av byggmaterial, har nyligen avslutat en leverans av takstolar till Falsterbo Golfklubb, ett av de mest prestigefyllda byggprojekten i denna region.

NP Nilssons Trävaru AB, en ledande leverantör av byggmaterial, har nyligen avslutat en leverans av takstolar till Falsterbo Golfklubb, ett av de mest prestigefyllda byggprojekten i denna region.

Falsterbo Golfklubb, som genomgår en omfattande om- och tillbyggnad, kommer att dra nytta av NP Teknikcenters högkvalitativa takstolar, kända för deras hållbarhet och prestanda. Företagets engagemang för hållbara byggmetoder och innovativa lösningar stärker dess position som en pålitlig partner i byggindustrin. ”Genom detta projekt, bekräftar vi vårt åtagande att leverera endast de bästa och mest hållbara byggmaterialen”, säger Henrik Olandersson, Hållbarhetschef på NP Nilssons Trävaru AB. Våra takstolar är utformade för att möta standarderna av kvalitet och miljöansvar, vilket garanterar en långsiktig hållbarhet för golfklubbens nya faciliteter.

Om projektet:

Falsterbos klubbhus är ett av Sveriges mer anrika. Det har funnits sedan 1914 och dess utseende är välbekant för de flesta golfare. Nu har golfklubben fått fler medlemmar och dessutom besöks det vackert belägna klubbhuset av allt fler fågelskådare, vandrare, bad-, lunch- och middagsgäster. Därför har det uppstått ett behov av utökade omklädningsrum, sällskapsytor och administrativa utrymmen, samtidigt som flödena i byggnaden kan förbättras.

Nu genomförs en omfattande renovering, om- och tillbyggnad för att klara dagens myndighetskrav och för att förlänga byggnadens livslängd.

På plan 1 uppförs ny konstruktion norr och söder om befintlig tvåplansdel med nya planlösningar på ny bottenplatta.

På plan 2 utökas bruttoarean norr och söder om befintlig tvåplansdel med en indragen ovanvåning. Tvåplansdelen ”mittskeppet” från 1914 står kvar på en ny grundläggning.

Mittskeppets arkitektur, från 1914, är utgångspunkten för tillbyggnadens karaktär. Det utökade plan 2 tar upp denna arkitektur, som ”kusiner” vilket ger en samlad helhet.

Takform, material och kulörer blir lika dagens arkitektur.

Detta projekt är inte bara en demonstration av NP Nilssons förmåga att hantera stora, komplexa beställningar, men också ett bevis på företagets dedikation till att främja hållbara byggpraktiker i alla led av produktionsprocessen. Leveranser har skett till We Construction som har varit totalentreprenör för hela projektet. ”Samarbetet med NP Nilsson har genomsyrats av en transparent dialog och ett gemensamt intresse för projektets bästa. Vi är nöjda med levererade produkter som genomgående har varit av hög kvalitet”, säger Oscar Magnusson, platschef på We Construction.

NP Nilssons Teknikcenter fortsätter att sätta standarden för innovation och kvalitet inom byggmaterialindustrin, och ser fram emot att fortsätta stödja byggprojekt som inte bara möter, utan överträffar kundens förväntningar.

Läs mer

NP Nilssons Trävaru AB levererar Takstolar till Falsterbo Golfklubb

Första spadtaget taget till NP Nilssons nästa stora satsning!

Första spadtaget togs i veckan på det som ska bli morgondagens bygghandel. På Klövervägen, vid västra infarten till Osby, bygger NP Nilsson upp en ny anläggning. På platsen har det sedan tidigare funnits en byggnad inrymmande kontor, butik och lager, men den förstördes av en brand i slutet av 2022. Sedan dess har verksamheten bedrivits i provisoriska lokaler men nu satsar man för framtiden.

Första spadtaget taget till NP Nilssons nästa stora satsning!

Första spadtaget togs i veckan på det som ska bli morgondagens bygghandel. På Klövervägen, vid västra infarten till Osby, bygger NP Nilsson upp en ny anläggning. På platsen har det sedan tidigare funnits en byggnad inrymmande kontor, butik och lager, men den förstördes av en brand i slutet av 2022. Sedan dess har verksamheten bedrivits i provisoriska lokaler men nu inleds alltså den stora satsningen på en modern byggmaterialhandel.

Byggentreprenören Lagans Byggnads AB har fått uppdraget att genomföra totalentreprenaden.

Claes Bodén, som är operativ chef på Lagans Byggnads AB, menar att, "Vi är glada åt att kunna medverka till återuppbyggnaden av denna klassiska bygghandel i Osby. Något vi tror kommer att kunna gynna både proffs och konsumenter. Ett spännande projekt på många sätt"

"Stor vikt har lagts på att skapa rätt känsla, inte bara på den nya byggnaden utan även angränsande lagerbyggnader", säger Viktoria Nidelius, fastighetschef på NP Nilsson. "Vi har bland annat valt en spännande fasadlösning. En modern variant av fjällpanel som vi tycker knyter an fint till en lokal byggtradition".

Byggnaden är på ca 1500 m2 och har en tydlig hållbarhetsprofil då bland annat både stomme som exteriör kommer byggas helt i trä. Både takstolar och väggelement kommer dessutom att produceras på NP Nilssons produktionsanläggning för prefabelement, Teknikcenter i Förslöv. Värme kommer från ett lokalt fjärrvärmeverk och redan från början kommer en solcellsanläggning att installeras.

"Invändigt får vi en butiksdel som känns inbjudande och som är anpassad både för proffsen och den medvetna konsumenten. En utställningsyta byggs för att kunna ge inspiration. En lounge där byggarna kan värma sin mat och äta i skön miljö. Nya fina kontor samt mötes- och utbildningsfaciliteter" säger Mats Sjödin, platschef på NP Nilsson. "Det känns verkligen spännande att vi nu har påbörjat byggnationen"

" Vi tycker vi ritat en anläggning som tillsammans med övriga byggnader kommer erbjuda en fin helhetsupplevelse och möjligheter till ett väldigt komplett sortiment för byggnation och renovering. När vi nu fick möjligheten att tänka nytt så kommer även den västra delen av anläggningen bestå av ett Logistikcenter. En nysatsning som går i linje med NP Nilssons ambition att erbjuda marknadsledande bygglogistik och som vi hoppas kommer lyfta våra leveranser i hela regionen" avslutar Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Läs mer

Första spadtaget taget till NP Nilssons nästa stora satsning!

NP Nilsson möter framtiden genom att samla logistik, produktion och huvudkontor i nybyggda moderna lokaler.

NP Nilsson investerar stort i ett nybyggt logistikcenter samt huvudkontor. Byggnationen som är på ca 11 000 m2 färdigställdes under sommaren och företaget flyttar nu hela sin centrala verksamhet under september månad.

NP Nilsson investerar stort i ett nybyggt logistikcenter samt huvudkontor.

Byggnationen som är på ca 11 000 m2 färdigställdes under sommaren och företaget flyttar nu hela sin centrala verksamhet under september månad.

Verksamheten ligger fortsatt i Båstad kommun, men flyttar från centrala Grevie till Vistorps industriområde i Förslöv.

NP Nilsson har 7 fysiska bygghandelsbutiker i södra Sverige, samtidigt som man driver en centraliserad bygglogistik som förser kunder och deras arbetsplatser i stora delar av Skåne och Halland.

Sedan 2017 driver NP Nilsson även en modern produktionsanläggning med huvudfokus på prefabricerade väggelement och takstolar i direkt anslutning till den nya fastigheten.

NP Nilssons samlade yta för produktion och logistik i Förslöv kommer att omfatta totalt 43 000 m2, varav 15000 m2 är under tak.

NP Nilsson har haft en stark tillväxt och dubblerat sin omsättning sedan 2017. Genom investeringen ser företaget fram emot ett ta nästa steg för att utveckla företaget vidare.

”Vi har jobbat hårt de sista 5 åren för att förbereda oss, samt växa vår verksamhet tillräckligt för att kunna göra denna satsning på bygglogistik. Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att tillsammans med våra kunder utveckla bygglogistiken i vår region." säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

"Vi är såklart inte ensamma om att vilja att erbjuda smartare, säkrare och effektivare leveranser – men med vårt nya logistikcenter skapar vi möjligheten att spela en avgörande roll nu när vi möter framtiden." berättar Fredrik vidare.

NP Nilsson investerar samtidigt i digitaliserad lagerstyrning, ett så kallat WMS system, för att styra och effektivisera den fysiska hanteringen på det nya lagret. Med ett WMS system följer ett uppdaterat arbetssätt som kommer generera kontroll och effektivitet av de stora flödena av byggmaterial.

En spännande utveckling som företaget ser fram emot.

Genom att samla personal inom produktion, logistik, administration och företagsledning på samma verksamhetsyta så samlas nu ca 70 av NP Nilsson nära 200 anställda.

"NP Nilsson ser fram emot att skapa en dynamisk arbetsplats som driver utvecklingen och fortsätter attrahera arbetskraft till företaget. Inte minst med tanke på vår fina placering på Bjärehalvön och närheten till tågstationen i Förslöv." avslutar Fredrik.

Läs mer

NP Nilsson möter framtiden genom att samla logistik, produktion och huvudkontor i nybyggda moderna lokaler.

NP Nilsson släpper sin första hållbarhetsrapport.

NP Nilsson släpper nu sin första hållbarhetsrapport. Med utgångspunkt från de Globala målen och Agenda 2030 har man valt att koncentrera sig på: -att främja god hälsa så väl på jobbet som på fritiden -att hushålla med resurser -att minska utsläpp -att verka för hälsosamt byggande. -att genomföra målen på ett hållbart sätt. Allt under devisen "NP Nilsson håller".

Den familjeägda bygghandelskedjan NP Nilsson har funnits sedan 1907. Det är hållbart, bara det. Sedan något år tillbaka finns även en hållbarhetschef anställd i företaget. Henrik Olandersson håller ett vakande öga på allt från solcellerna på taket till hur personalen mår på golvet: "Det stora intresset för miljöfrågor har alltid funnits i företaget. Min roll är att strukturera hållbarhetsarbetet framåt. Allt samlat under parollen NP Nilsson Håller", säger Henrik Olandersson.

Nu släpper företaget sin första hållbarhetsrapport. Med utgångspunkt från de Globala målen och Agenda 2030 har NP Nilsson valt att koncentrera sig på följande:

3. Vi främjar en god hälsa så väl på jobbet som på fritiden.

12. Vi hushållar med våra resurser på ett sätt som främjar både miljön och en hållbar ekonomi.

13. Vi arbetar mot att minska utsläpp av växthusgaser med grön el och fossila drivmedel samt producerar egen el för att gå mot självförsörjning.

15. Vi har koll på våra produkter så att vi bygger hälsosamt för framtiden och på vad vi lämnar efter oss.

17. Genomförandet av målen på ett hållbart sätt så som vi beskriver det med ”NP Håller”.

"Vi ska fokusera på att leverera hållbara produkter av kvalitet som håller, hålla hög servicegrad som kommer från en personal som mår bra på jobbet samt sist men inte minst ansvar för det lokala samhället bland annat genom sponsring till föreningslivet. Sammantaget ger det nöjda kunder som kommer tillbaka, vilket är en förutsättning för en hållbar ekonomisk utveckling", avslutar Henrik.

Läs mer

NP Nilsson släpper sin första hållbarhetsrapport.

Första spadtaget taget till det som ska bli NP Nilssons nästa stora satsning!

Första spadtaget taget till det som ska bli NP Nilssons nästa stora satsning! Morgondagens bygghandel ser dagens ljus på Wilhelmsfälts industriområde, vid södra infarten till Halmstad, där NP Nilsson bygger upp en helt ny anläggning. Redan idag huserar NP Nilsson på tomten med en mindre byggvarudepå men nu inleds alltså den stora satsningen på en modern byggmaterialhandel.

Första spadtaget togs i veckan på det som ska bli morgondagens bygghandel. På Wilhelmsfälts industriområde, vid södra infarten till Halmstad, bygger NP Nilsson upp en helt ny anläggning. Redan idag huserar NP Nilsson på tomten med en mindre byggvarudepå men nu inleds alltså den stora satsningen på en modern byggmaterialhandel.

Byggentreprenören BAB har fått uppdraget att genomföra totalentreprenaden.

Mathias Karlsson, som är arbetschef på BAB Bygg menar att, "Vi är glada åt att kunna medverka till att en ny stor bygghandel etableras i Halmstad. Något vi tror kommer att kunna gynna både proffs och konsumenter. Ett spännande projekt på många sätt" 

Byggnaden är på ca 4400 m2 och har en tydlig hållbarhetsprofil då såväl stomme som exteriör kommer byggas helt i trä. Det som också gör den unik är att företaget nu för första gången bygger en bygghandel med hela verksamheten under tak.

Butiksdelen kommer spänna över 2 plan, på totalt 1700 m2, där det övre planet kommer att innehålla en stor satsning på bygg- och köksutställningar samt mötes- och utbildningsfaciliteter.

”Vi är överväldigade över den respons vi fått från Halmstadmarknaden efter att vi öppnade vår bygghandel förra året under enkla former. Försäljningen har varit över all förväntan och det känns så bra att nu kunna sätta fart ordentligt med den här byggnationen. Våra trogna kunder och övriga Halmstadbor kommer att få en bygghandel som de förtjänar. Vi tycker att vi har ritat en anläggning som verkligen sticker ut. Utseendemässigt så klart, men även pga den smarta planeringen.” säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Martin Sörensen kommer vara Platschef och siktar på mellan 10-15 anställda. ”Det ska bli spännande att se hur kunder och allmänheten kommer reagera när vi öppnar. Vi vet att våra trogna kunder kommer uppskatta den snabbhet och enkelhet som anläggningen erbjuder, samt möjligheten att hämta sin varor i ultimata förhållande under tak. Det vet jag som gammal byggare och på övre plan kommer byggare, konsumenter och säljare att kunna mötas och inspireras under nya moderna former. Riktigt spännande! ” avslutar Martin.

Läs mer

Första spadtaget taget till det som ska bli NP Nilssons nästa stora satsning!

NP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggande.

NP Nilsson förstärker sin position på marknaden och ökar sin kapacitet för produktion av prefabricerade takstolar, vägg och golvelement samt utfackningsväggar. Genom förvärvet av Byggkomponenter i Klippan samt byggnation av nya lokaler står man väl rustad för framtida projekt.

NP Nilsson köper Byggkomponenter i Klippan AB.

Byggkomponenter i Klippan bildades 2006 och erbjuder idag försäljning och produktion av prefabricerade takstolar, vägg och golvelement samt utfackningsväggar. Man producerar även monteringsfärdiga hus i form av allt ifrån Attefallshus och sommarhus till villor och radhus.

NP Nilsson och Byggkomponenter i Klippan är idag konkurrenter. NP Nilsson erbjuder marknaden liknande produktutbud genom en egen industriell produktionsanläggning på Vistorps industriområde i Förslöv.

Genom förvärvet stärker NP Nilsson nu sin position på marknaden samt ökar sin produktionskapacitet ytterligare.

”Behovet av industriellt producerade byggnationer i trä växer snabbt. Kunder och beställare söker ökad byggeffektivitet samt ser prefabricerade trälösningar som ett naturligt val för att uppnå kraven mot ett hållbart byggande. Inom NP Nilsson har vi tredubblat vår omsättning i produktionen de senaste åren. Genom detta förvärv så öppnar vi fina möjligheter för framtiden” – Fredrik Bergh VD

I samband med förvärvet har NP Nilsson även beslutat att bygga nya lokaler för produktionen i Klippan.

De nya produktionsanläggningen är på ca 2000 kvm och kommer utöver befintlig verksamhet även vara anpassad för en satsning på ett nytt produktsegment som kommer växa på marknaden.

”Vi har tecknat ett produktionsavtal med företaget Klara Byggsystem som har utvecklat ett system för industriellt prefabricerade husgrunder. Deras produkt Klaragrunden är fri från betong, monteras på en enda dag, sänker den totala byggkostnaden och har en betydligt mindre miljöpåverkan.

Vår bransch har ett tydligt mål där vi ska uppnå klimatneutralt byggande till 2030. Klara Byggsystem har ett antal mycket intressanta lösningar som vi gärna vill vara med och producera” Fortsätter Fredrik.

Den nya anläggningen väntas stå klar till årsskiftet.

NP Nilsson övertar Byggkomponenter i Klippan den 1 juli.

Läs mer

NP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggande.

Första spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!

NP Nilsson bygger en modern och hållbart anpassad logistikfastighet på Vistorps industriområde i Förslöv. Logistikcentrumet har en verksamhetsyta på 28 000 kvm varav 11 000 kvm är under tak. NP Nilsson kommer även flytta sitt huvudkontor från Grevie till de nybyggda fastigheterna. Byggnaderna väntas stå klart till sommaren nästa år.

Det nya logistikcentret kommer att ligga på Vistorps industriområde i Förslöv där NP Nilsson sedan tidigare driver en modern produktionsanläggning. Här bygger nu NP Nilsson vidare med ett nytt logistikcenter för den växande bygghandelskedjan.

Byggentreprenören MMB har fått uppdraget att genomföra totalentreprenaden.

Logistikcentrumet har en verksamhetsyta på 28 000 kvm varav 11 000 kvm är under tak. NP Nilsson kommer även flytta sitt huvudkontor från Grevie till de nybyggda fastigheterna. Byggnaderna väntas stå klart till sommaren nästa år.

”Flytten till en modern och hållbart anpassad logistikfastighet på vår mark i Förslöv skapar förutsättningar för vår framtida expansion och en effektivare logistik”, säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

”Byggnaderna kommer att ha en hållbar profil med solceller samt en exteriör av prefabricerade träväggar från intilliggande NP Nilsson produktion. Såklart känns det bra med en lokalt förankrad byggare som MMB när vi nu gör denna stora satsning på hemmaplan ” fortsätter Fredrik.

För NP Nilsson är detta etapp 2 i sin expansiva satsning mot ett modernt och samlat center för lager, logistik, produktion och huvudkontor. Den totala verksamhetsytan uppgår till 43 000 kvm, varav 13 000 kvm är under tak.

Totalt kommer NP Nilsson ha ca 75 anställda stationerade i Vistorp.

”MMB och NP Nilsson har starka historiska band och det var viktigt för mig att vara med här idag. Det här är ett projekt där vi tar vara på lokala resurser och kan erbjuda NP Nilsson en närproducerad byggnad tillsammans med våra partners." säger Martin Bramsell, entreprenadchef på MMB.

Läs mer

Första spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!

NP Nilsson fortsätter att expandera och förstärker sin position i Sydsverige ytterligare genom förvärvet av XL-Bygg Osby.

NP Nilsson fortsätter sin expansiva tillväxtresa österut. Efter de lyckade etableringarna i Helsingborg och Halmstad så förvärvar man nu byggmaterialhandlaren XL-Bygg Osby. NP Nilsson får därmed möjlighet att täcka ett större geografiskt område från sin bas i Nordvästra Skåne.

NP Nilssons Trävaru AB har idag tecknat ett avtal om att förvärva byggmaterialhandlaren XL-Bygg Osby. NP Nilsson får därmed möjlighet att täcka ett större geografiskt område från sin bas i Nordvästra Skåne.
Osby-anläggningen lämnar då också XL-Bygg för att som en del i NP Nilsson ingå i Woodykedjan.

XL-Bygg Osby är ett anrikt företag som grundades redan 1961 av Henry och Gunvor Johansson. En familjeägd bygghandel som idag omsätter ca 50 miljoner. Med 14 anställda som har som mål att ge samma personliga service som på den gamla goda tiden. Det inkluderar både ett brett sortiment av prisvärda och högkvalitativa produkter och en praktisk hjälp med ex. plockning, kapning, lastning, packning och transporter.

”Efter många års ägande inom familjen så var det nu dags att hitta nya ägare.
Vi har sökt en ägare som visar ett stort hjärta för Osby, som förstår vår marknad och som kan utveckla bygghandeln vidare. Det känns riktigt tryggt och bra att nu kunna lämna över nycklarna till våra vänner hos NP Nilsson.” Säger Tomas Johansson, VD och delägare XL-BYGG Osby.

”Vi känner Tomas och övriga ägare mycket väl sedan många år som tidigare kollegor inom samma kedja. Våra familjeföretag påminner mycket om varandra med samma värderingar och en stark lokal förankring. När vi nu fick en möjlighet att inleda en förhandling så gick processen därför väldigt fort. Vi är stolta över förtroendet som tidigare ägare har gett oss.” Säger Fredrik Bergh, VD NP Nilsson

Efter de lyckade etableringarna i Helsingborg och Halmstad så befäster därmed NP Nilsson sin position som en regional aktör. Företaget är optimistisk till att det i framtiden behövs ett alternativ till de rikstäckande kapitalkedjorna.

”Som ett familjeägt företag med stark entreprenörsanda så har vi många egenskaper som kommer ger fördelar till kunderna. Vi är snabbfotade och flexibla. Vi fattar beslut som är de bästa för den lokala marknaden vi servar. Vi gillar även att återinvestera lokalt i oss själva, men även i de lokala samhällena.

En dryg timme från Osby så satsar NP Nilsson vidare på vår produktion av takstolar och väggelement, samt en nyproduktion av ett marknadsledande logistikcenter.” avslutar Fredrik Bergh.

NP Nilsson tillträder som ägare den 1 augusti.

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bergh, VD NP Nilsson, 0431-362215, fredrik.bergh@npn.se
Tomas Johansson, VD XL-Bygg Osby, 0479-12675, tomas.johansson@osby.xlbygg.se

Läs mer

NP Nilsson fortsätter att expandera och förstärker sin position i Sydsverige ytterligare genom förvärvet av XL-Bygg Osby.

NP Nilsson kliver upp som Guldpartner till Rögle BK.

NP Nilsson har varit en trogen och viktig partner till Rögle BK i många år. Nu väljer den lokala bygghandelskedjan att utöka sitt engagemang i föreningen. NP Nilsson kliver upp som Guldpartner till Rögle BK under de kommande två åren och kommer bland annat att presentera lagbygget under den här tiden.

Efter att varit en trogen partner till Rögle under ett långt antal år, dessutom engagerad som delägare i arenabolaget samt som leverantör av byggmaterial till om-/tillbyggnad av arenan, kommer NP Nilsson under kommande 2 säsonger ta steget upp som Guldpartner.

”Vi är imponerande över den resa som Rögle har gjort senaste säsongerna och kan vi bidra på något sätt till fortsatt utveckling – ja då vill vi göra det.” säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

”Rögle är viktiga för vår region, de är en ”motor” för så mycket positivt just nu. Dels genom att skapa idrottsliga drömmar och möjligheter för våra barn och ungdomar, som världsklassig underhållning för oss alla och som mötesplats för människor och företag på vår hemmaplan. Rögle gör oss och våra kunder stolta!”

Nu kommer NP Nilsson, som Guldpartner, också förknippas med ett nytt begrepp inom Rögle – Lagbygget

”Vi ser likheter mellan Rögle och NP Nilsson som 2 anrika aktörer från Ängelholm och Bjäre. Vi är bägge på en modern och spännande resa där utvecklingen sker ganska snabbt, vi växer som företag i Helsingborg och Halmstad och hoppas kunna öka intresset ytterligare för Rögle i städerna. Att bygga ett framgångsrikt lag är nyckeln till såväl idrottsliga som affärsmässiga framgångar.
Vårt hjärta klappar för Rögle och varje nyhet om Lagbygget kittlar lite extra för oss.
Därför ville vi var en del av det.” fortsätter Fredrik.

NP Nilsson kommer även bli en del av Rögles Grönvit Hållbarhet.

”Ja, det ville vi vara tydliga med. Vi tycker det är väldigt inspirerande att en förening väljer att lyfta fram och investera i ett hållbarhetsarbete. Det är ingen självklarhet på något vis för en förening att inta det framåtlutande arbetet - Det vill vi stödja”. Avslutar Fredrik.

Kommentar från Rögle BK.

"NP Nilsson är en viktig aktör runt Rögle BK, förutom att de levererar material till vår nya arena så har de även varit en trogen partner till Rögle BK i många år. Att NP Nilsson väljer att gå in som Guldpartner redan nu ger oss ännu större förutsättningar till ett extra stabilt truppbygge kommande säsonger”, säger Christian Sandell, försäljningschef i Rögle BK.

Läs mer

NP Nilsson kliver upp som Guldpartner till Rögle BK.

NP Nilsson Express öppnar dörrarna i Halmstad.

NP Nilsson öppnar dörrarna i Halmstad. Här kommer man att serva sina kunder genom en Byggvarudepå som man kallar NP Nilsson Express. Med ett anpassat sortiment för byggnation och byggservice samt med snabbheten, flexibiliteten och närheten som man hoppas att kunderna kommer uppskatta. Allting inomhus och bekvämt.

Ӏntligen!

Så är känslan när NP Nilsson efter alla dessa år finns på plats i Halmstad. Det enda vi ångrar när vi nu tar steget och inleder en stor satsning i Halmstad, är att vi inte beslutat detta för många år sedan” säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Fredrik menar att ”i en tid då vår bransch präglas av en stark konsolidering där stora rikstäckande kedjor växer sig större då tror vi att Halmstad behöver en lokalt fokuserad bygghandel. Vi tror att det finns plats för en personlig, kompetent och snabb bygghandel – och en bygghandel som bryr sig lite mer!”

Tillsammans med arkitekter närmar man sig de slutliga ritningarna över den nya bygghandeln. Anläggningen, som planeras bli på ca 5000 m2, väntas stå klar under första halvan av 2022.

Ritningar på byggnationen kommer att kunna visas inom kort.

Till dess kommer NP Nilsson att serva sina kunder genom en Byggvarudepå som man kallar NP Nilsson Express. Här inne kommer kunderna hitta ett anpassat sortiment för byggnation och byggservice.

”Snabbheten, flexibiliteten och närheten hoppas vi att kunderna kommer uppskatta. Allting inomhus och bekvämt. Det är enkelt att köra till oss från samtliga väderstreck och man har de goda möjligheterna att snabbt återvända till arbetsplatsen” fortsätter Fredrik.

Dagliga leveranser från ett centrallager 30 minuter bort kompletterar servicen. Likaså möjligheten att med egen logistiklösning anta de utmaningar som ställs ute på arbetsplatserna.

”Vi har ett starkt försäljningsteam på plats där kunderna även har möjligheter att få hjälp med prefabricerade lösningar som takstolar, färdigkapade stommar och kompletta väggar” avslutar Fredrik.

Läs mer

NP Nilsson Express öppnar dörrarna i Halmstad.

NP Nilsson satsar vidare med ny anläggning i Halmstad.

NP Nilsson, ett regionalt bygghandelsföretag, öppnade så sent som i början av april en ny anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg och bygger en ny bygghandel i Halmstad. Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att en ny bygghandel ska stå färdig inför säsongen 2022. Fram tills dess kommer man att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager och butik.

NP Nilsson, ett regionalt bygghandelsföretag, öppnade så sent som i början av april en ny anläggning i Helsingborg.

Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling och bygger en helt ny bygghandel i Halmstad.

Halmstad är redan idag en marknad för NP Nilsson där man når kunderna genom dagliga leveranser direkt till arbetsplats eller villa. Men det finns önskemål från befintliga proffskunder, och även konsumenter, att NP Nilsson etablerar en byggvaruhandel i Halmstad vilket nu blir verklighet.

Den nya anläggningen kommer att byggas på Vilhelmsfält på bra läge nära E6..

Det geografiska läget med god tillgänglighet för kunderna, oavsett vilket väderstreck man kommer från, är viktigt med de logistiska utmaningar som finns i Halmstad.

”Det väcker såklart uppmärksamhet att vi beslutar och genomför två så stora etableringar i denna ovissa tid. Men samtidigt så gör vi denna satsning för att långsiktigt kunna vara ett lokalt alternativ på den växande Halmstadmarknaden. Halmstad känns som hemma för oss och då vill vi finnas på plats med en modern anläggning” säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att en ny bygghandel ska stå färdig inför säsongen 2022.

Ambitionen är att minimera ytorna utomhus och istället skapa en inspirerande och effektiv miljö på ca 5000 m2 inomhus.

”Vi har under en tid sökt efter att hitta det optimala konceptet för att skapa morgondagens bygghandel, anpassad fullt ut för våra kunders vardag. Personligen så är det en dröm att nu få chansen att genomföra detta i just Halmstad. Det ska bli en bygghandel utöver det vanliga! ” fortsätter Fredrik Bergh.

Redan i augusti kommer NP Nilsson att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager samt med en kompletterande butik, tills det är dags att flytta in i de nybyggda lokalerna. Sortimentet anpassas efter de regionala och lokala byggarnas behov. Dock särskiljer man sig mot många av konkurrenterna som väljer att sälja antingen till konsument eller till byggproffs. NP Nilsson anser tvärtom att man kan stimulera handel genom att fokusera på bägge kundgrupperna.

”Dagens konsumenter söker kvalitet precis som proffsen. De söker dessutom alltid inspiration och information. Genom att guida och hjälpa konsumenten så kan vårt nätverk av byggare istället fokusera på att genomföra sitt hantverk. Vi ser oss som ett viktigt nav mellan konsumenten och byggproffset som saknas på en del lokala marknader idag”. avslutar Fredrik Bergh.

Läs mer

NP Nilsson satsar vidare med ny anläggning i Halmstad.

NP Nilsson öppnar en ny bygghandel i Helsingborg!

NP Nilsson tar ett nytt steg och öppnar en proffsanpassad butik i Helsingborg.

Helsingborg är redan idag en av våra största marknader mot byggproffs. Både när det gäller byggmaterial, takstolar och prefabricerade väggar. Nu tar vi nästa steg och öppnar en proffsanpassad butik i Helsingborg, vilket många av våra kunder efterfrågat. 

Som nybliven medlem och en av de största delägarna i inköpsorganisationen Woody Bygghandel har vi möjlighet till lokalt självbestämmande samtidigt som vi har tryggheten att tillhöra en kedja med stora och gemensamma inköp, vilket säkerställer bra priser.

Vår nya proffsanläggning i Helsingborg blir vår femte butik och har ett brett sortiment, ett snabbt och bekvämt kundvarv på brädgården samt marknadsledande service.

För vi är övertygade om att Helsingborg behöver en familjeägd bygghandel med lokalt fokus. Som ett led i detta har vi även krokat arm med Helsingborgs IF som ny Guldpartner och tröjsponsor. Nu håller vi bara tummarna att världen snart blir normal igen så att vi alla tillsammans kan bära fram de rödblåa till framgångar tillsammans.

Nu bygger vi Helsingborg!

För information kontakta:
Fredrik Bergh,
VD NP NILSSON 0431-36 22 15

Läs mer

NP Nilsson öppnar en ny bygghandel i Helsingborg!

NP Nilsson inleder ett samarbete med HIF - Tillsammans bygger vi Helsingborg!

NP Nilsson satsar på en ny anläggning för byggmaterial i Helsingborg, och då känns det helt rätt att inleda ett samarbete med HIF.

”Detta kommer bli spännande!

Sedan 113 år har vi steg för steg utvecklat vår verksamhet i nordvästra Skåne och vårt hjärta klappar så klart lite extra för Helsingborgs IF.

Nu satsar vi dessutom på en ny anläggning för byggmaterial i Helsingborg, och då känns det helt rätt att inleda ett samarbete med HIF.

Precis som HIF så ska vi bygga något fint och långsiktigt för Helsingborgarna. Vi är övertygade att staden behöver en lokalt förankrad bygghandel.

I veckan presenterade HIF de stora ekonomiska utmaningar som väntar dem och andra föreningar som effekt av coronasituationen. En kämpig tid väntar. Vi kommer kämpa för att vinna denna match tillsammans med HIF, nätverket och supportrarna.”

Fredrik Bergh - VD

Läs mer

NP Nilsson inleder ett samarbete med HIF - Tillsammans bygger vi Helsingborg!

NP Nilsson nu certifierat enligt PEFC® och FSC™.

NP Nilsson startar det nya året med en viktig milstolpe i sitt arbete inom Miljö & Hållbarhet. Företagets logistikcenter i Grevie och produktions-anläggningen i Förslöv blev spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

NP Nilsson startar det nya året med en viktig milstolpe i sitt arbete inom Miljö & Hållbarhet. Företagets logistikcenter i Grevie och produktionsanläggningen i Förslöv blev spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

​Trä och träbaserade produkter har att antal egenskaper som gör att de har en given plats i ett hållbart och kretsloppsinriktat samhälle. När man väljer FSC®- och PEFC™-märkta trä- och träbaserade produkter garanteras att skogsråvaran kommer från skogar som är brukade enligt fastställda standarder för skogsskötsel, sociala villkor och miljöhänsyn.

Hållbart byggande är en allt viktigare konkurrensfaktor på marknaden. Våra kunder och deras uppdragsgivare blir mer och mer miljömedvetna oavsett om vi pratar med någon av våra stora riksbyggare eller en av alla våra mindre byggfirmor, säger Fredrik Olsson, försäljningschef på NP Nilsson och fortsätter:

Vi lever i hög grad i ett konsumentdrivet samhälle. Eftersom produktionen av varor och tjänster som vi köper påverkar vår omgivande miljö blir det viktigt vad och hur vi konsumerar. Vi kan som konsumenter göra medvetna val och på så sätt påverka utbudet och möjligheterna för morgondagens generationer i en positiv och hållbar riktning.

Nu med certifikaten på plats tar vi tag i att sprida detta till alla våra anläggningar och
deras respektive kundgrupper.

Fotnot: FSC® är The Forest Stewardship Council. FSC är en ideell internationell oberoende medlemsorganisation som erbjuder ett system för frivillig certifiering av ansvarsfullt skogsbruk.

PEFC är en oberoende och icke-vinstdrivande global organisation som utvärderar och godkänner nationella standarder för certifiering som uppfyller PEFCs internationella kriterier för hållbart skogsbruk. PEFC står för ”Programme for the Endorsement of Forest Certification”. PEFC-märkningen på en träbaserad produkt visar att den är tillverkad av skogsråvara som kommer från hållbart brukade skogar enligt PEFCs krav.

Läs mer på https://pefc.se/ resp. https://se.fsc.org/se-se

Läs mer

NP Nilsson nu certifierat enligt PEFC® och FSC™.

NP Nilsson etablerar sig i Helsingborg.

NP Nilsson har gjort klart med lokaler i Helsingborg och planerar att öppna en ny bygghandel våren 2020. Genom nyetableringen så utökar NP Nilsson nu sin geografiska marknad.

NP Nilsson har gjort klart med lokaler i Helsingborg och planerar att öppna en ny bygghandel våren 2020. Genom nyetableringen så utökar NP Nilsson nu sin geografiska marknad.

”Helsingborgsmarknaden är egentligen inte ny för oss. Vi har sedan länge haft en fin projektförsäljning till Helsingborgskunder. Men det har funnits en önskan att vi även ska finnas med en fysisk bygghandel på plats och nu kändes timingen rätt. Det är verkligen roligt att ge framförallt proffskunderna denna nyhet, och vi ser fram emot etableringen! ” – Fredrik Bergh, VD

Likt övriga anläggningar så kommer NP Nilsson här att rikta in sig på proffsbyggaren, men även den medvetna konsumenten. Helsingborgsanläggningen kommer bli den enhet inom NP Nilsson med tydligast proffsinriktning, vilket kommer märkas. Dock bygger företagets affärsmodell på att skapa lösningar och driva utveckling mellan proffsen och konsumenten, vilket innebär att dörrarna är öppna för alla.

”Som nya delägare i Woody bygghandel så känns det kul att fortsätta den resa som Woody redan påbörjat i Helsingborg. Konkurrensen i Helsingborg är tuff, men vi tror att staden behöver ett alternativ som NP Nilsson, en frivillighandlare med lokalt fokus. Vi ser idag en stark konsolidering på marknaden med mycket ägande som flyttar ut till utländska ägare. NP Nilssons satsning är långsiktig och vi ska göra vårt bästa för att visa marknaden att en lokalt fokuserad aktör kan skapa mervärde för leverantörer och kunder." – Fredrik Bergh, VD

Läs mer

NP Nilsson etablerar sig i Helsingborg.

NP Nilsson lämnar XL-BYGG och går mot en ny framtid

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja i södra Sverige som grundades 1907. Man är idag en stor aktör inom bygghandelskedjan XL-BYGG. XL-BYGG Sverige AB får nu nya majoritetsägare i ett norskt investeringsbolag och då väljer NP Nilsson att lämna kedjan för att satsa på det egna varumärket. Man kommer samtidigt att bli delägare i den medlemsägda bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja i södra Sverige som har bedrivit handel med byggvaror sedan 1907. Företaget är idag en stor aktör inom bygghandelskedjan XL-BYGG.
XL-BYGG Sverige AB får nu nya majoritetsägare i ett norskt investeringsbolag och då väljer NP Nilsson att lämna kedjan för att satsa på det egna varumärket - NP Nilsson. Man kommer samtidigt att bli delägare och teckna avtal med den medlemsägda bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

"Vi har haft nästan 30 härliga år tillsammans med kollegor och vänner inom XL-BYGG. Vi är tacksamma för alla erfarenheter som bidragit till vår utveckling och lämnar kedjan i vänskaplig ton. Vi önskar kedjan all lycka framöver" kommenterar företagets VD Fredrik Bergh. 

NP Nilsson har ett inarbetat och starkt varumärke som nu kommer att uppdateras och lyftas fram för att stötta företagets tillväxtplaner. Det uppdaterade varumärket kommer presenteras inom kort.

Delägarskapet i Woody Bygghandel kommer att säkerställa attraktiva inköpspriser samt ge en bra plattform inom IT/Hållbarhet mm tillsammans med nya samarbetspartners inom kedjan. NP Nilsson kommer att gå in som delägare och ansluta sig till Woody Bygghandel den första oktober.

Woody Bygghandel har ett starkt koncept med över 100 anläggningar i Sverige. Kedjans tydliga kundlöfte "Vi får bygget att snurra" passar NP Nilsson utmärkt.

"Woody Bygghandel är en delägarledd kedja som ägs fullt ut av oss lokala delägare. Många av delägarna är väldigt lika oss. Vi kommer fortsätta att ta lokala beslut som fyller våra kunders behov. Det är vår styrka och det kan vi göra inom Woody vilket är direkt avgörande för vår framgång"  säger företagets VD Fredrik Bergh.

Fredrik Bergh
VD NP Nilsson
0431-36 22 15

Läs mer

NP Nilsson lämnar XL-BYGG och går mot en ny framtid